Milano Natteliv, Cafe og Resturant


 

Milano Natteliv

Torino kan måske bære Italiens "Slow Food" krone, men lad det ikke overbevise dig om, at Milano kogekunsts ikke er god nok. Byen har flere bemærkelsesværdige spisesteder, den mest berømte af dem er den udsøgte Cracco, der med to Michelin-stjerner, dristigt kan konkurrere med næsten enhver by på jorden for kulinariske oplevelser.

Køkkenet i Lombardiet er generelt mere hårdføre end andre italienske regionale køkkener, og er rig på korn, kød og oste. De fleste hæderlige restauranter har fremragende risotto på deres menu og tag et kig efter nogle regionalisme, såsom "Gorgonzola" ost altid er noteret på Milaneser menuer blot som "Zola".

For en eftermiddag snack eller morgenmad, er det svært at slå Princi (Piazzale Istria 1, +39 (0) 2 606854, www.princi.it), en glimrende bageri kæde med fantastisk kaffe, brød og kager med beliggenhed flere steder i byen. Californien Bageri (Piazza Sant'Eustorgio 4; +39 (0) 2 39811538, www.californiabakery.it), er en cafe i amerikansk stil, to af dem i byen, som serverer bagel sandwich, rigtig amerikansk oste kage og andre fremragende frokost udvalg sammen med ret overbevisende filterkaffe for de gange, hvor en trøstende kop Joe foretrækkes over en af byens hundredvis af espresso barer. Lattughino (Via Lodovico il Moro 3, 39 (0) 2 87280181, www.lattughino.com), i en ikke-turistede område i byens sydvestlige område, byder på nogle af Milanos bedste "Slow Food" lette retter og levereres til de fleste kvarterer.

Drikkene begynder lige før middag, Design Bibliotek (Via Savona 11; +39 (0) 2 89421225, www.designlibrary.it) i Zona Tortona er det næsten altid tomt, men servere glimrende drinks og gode snacks. Prøv også en af de mange udmærkede barer i Via Porta Ticenese kvarteret såsom Le Biciclette (Via Conca del Naviglio 10; +39 (0) 2 58104325, www.lebiciclette.com) eller nogen af cafe barerne på gaderne mellem de Moscova stop (rød linje) og Corso Como.

Der er rigelige af Middags valg, som fx den ovennævnte Cracco (Via Victor Hugo 4, +39 (0) 2876774, www.ristorantecracco.it), og gå ikke glip af Pizzeria Spontini (Corso Buenos Aires 60, +39 (0) 2 2047444, www.pizzeriaspontini.it) for en enkel stykke pizza og en øl mindst én gang, mens du er i byen.

Nattelivet kan variere fra den afdæmpede og afslappede til bombastisk og ekstreme. Moderne og smukke mennesker går ud i weekenden og overtage en stor del af Milanos natteliv. For dem, Magazzini Generali (Via Pietrasanta 14, 39 (0) 2 5.393.948, www.magazzinigenerali.it) er en trendsætter, med nogle af verdens hippeste som gøre det til deres hjem for at eksperimentere udseende og ny musik til sine tre diskotek aftner en gang per uge. Armani Privé (Via Pisoni 1, +39 (0) 2 62312655), der faktisk ejes og drives af tøj ikon Giorgio Armani, er stedet for de rige og, selvfølgelig, velklædt og medmindre du tilfældigvis er en VIP, kommer du til at vente køen med meget kræsne dørmænd.

Elverbrn legetj