Attraktioner i Milano


Mange attraktioner i Milano

Milano er en sandt kosmopolitisk kultur midtpunkt. Det kan godt være at Milano er mindre end London eller Paris, men pakker på den kompleksitet til at samarbejde med hvilken som helst by på jorden. Fornøjelser i arkitektoniske og kunstnerisk fra hele århundreder, er fx en gåtur gennem i en af de mange bydele, eller nyde solen i en af byens fine parker.

Piazza Duomo & Centro

Piazza Duomo er en af de største attraktioner i Milano, og fungerer som et samlingspunkt for byen. Det er stedet for politiske demonstrationer, udstillinger af sports fan entusiasme og er et populært mødested for lokalbefolkningen. Inden for gåafstand er en stor samling af mindesmærker, shopping gader og andre Milano attraktioner, herunder Duomo, en skinnende hvid gotisk katedral og Milanos mest genkendelige symbol. Nærliggende torvet, er også verdens ældste indkøbscenter, Galleria, og Palazzo Reale, byens flagskib Fin Kunst institution. Den berømte Teatro Alla Scala ligger i gåafstand fra torvet, som er den imponerende Torre Velasca, en 1950'erne Brutalist mesterværk, og sammen med Duomo, en af Milanos største attraktioner.

Triennale Design Museum

Den permanente samling af dette, Italiens flagskib design udstillingsrum, præsenterer et kontinuum af fortolkninger af italiensk design. Hvert år er emnet op til overvejelse og dens baggrund bliver forstillet sig igen, formålet er at drive diskurs designs betydning i den moderne Italien. Museets gør en stor indsats for at fremme dialogen omkring design i landet. Desuden er der også ofte en gratis udstillingsområde i stueetagen, der ofte behandler de spørgsmål og problemer i det italienske liv, samfundslære og udviklingsøkonomi. Det nok meste bemærkelsesværdige er at Triennale er tæt forbundet med de Fondazione Achille Castiglioni, som bevarer den berømte designer atelier et par gader væk og giver en fremragende guidede tur efter aftale på italiensk eller engelsk.

Brera

Afslappet og maleriske Brera er nok Milanos mest intime kvarter. Området omkring Lanza stop på den grønne metrolinie, er denne maleriske kvarter med smalle gader fyldt med flere fremragende fortovscafeer, et væld af butikker og vindue shopping. Ud over at være Piccolo Teatro’s sted, flere gode cafeer, i byens årlige Salone del Mobile designfestival - er Brera også en af de karakteristiske "design distrikter" udpeget som et område med koncentrationer studier og atelier for at vise deres arbejde.

Parco Sempione & Castello Sforzesco

Parco Sempione er Milanos store storbys park. Det er et grønt område med damme, cafeer og et akvarium. Den er godt område til at solbade eller tag på picnic under varme årstider, og et perfekt sted at slentre rundt i en dag hvor det ikke regner. Castello Sforzesco, en imponerende sted med et formidabelt kunstmuseum derinde, flanker parkens sydvestlige kant og er let tilgængeligt fra Cairoli (rød), Lanza (grøn) eller Cadorna (rød, grøn, regionaltog) metrostationer. Parkens mindesmærker omfatter Arco della Pace nærliggende Piazza Sempione og Torre Branca, der støder op til Triennalen, hvor entre prisen er lav og giver en fantastisk udsigt over parken og byen.

The last supper

Leonardo da Vinci's mesterværk vægmaleri, Den sidste nadver, er i kapellet i Santa Maria delle Grazie, i Museo del Cenacolo Vinciano. Dette besøg er værd lille ulejlighed, men rådes til: at reservere et par dage i forvejen - du vil ikke blive ydet indgang uden en - og ankommer til tiden. Det omkringliggende kvarter Corso Magenta er også et dejligt sted at tilbringe et par timer, med statelige huse, butikker og caféer, herunder historiske Bar Magenta.

Zona Tortona

Dette kvarter strækker sig langs både Via Tortona og Via Savona, og er en tidligere industrielle distrikt i det meste Brutalist arkitektur og en mangel på passiv charme eller faciliteter. Kvarteret er dog berømt i design kredse for sin høje koncentration af kreative virksomheder. Hvert år i april, bliver det epicentret i byen (og af design verden) i løbet af Salone del Mobile designmesse, med sin store og modulære rum, som omdannes til midlertidige kulturmindesmærker, mens dens gader positivt er fyldt med entusiaster og eksperter fra alle hjørner af i verden. Flere af byens bedste restauranter er i Tortona, og mange af mode shows finder jævnligt sted inden for dens ydre anonyme bygninger.

Elverbrn legetj